donderdag 10 november 2011

Sinterklaas Cupcakes? Apart maar leuk

Sinterklaas is natuurlijk weer in het land, dus dan ook weer een leuke Sinterklaas sfeer.
Een blog over hoe je Sinterklaas CupCakes maakt!



Ingrediënten, op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes)Basis cupcake
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius (afhankelijk van je oven) en plaats de papieren vormpjes in de bakplaat.
Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met bv een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
Nu kan het versieren beginnen!

Om de cupcakes te versieren kun je botercreme gebruiken. Ook dit maak je eenvoudig zelf.Cupcake topping
Ingrediënten: (voor ongeveer 12 cupcakes)
  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel vanille extract
Doe de boter in een kom en klop het glad. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en mix het tot een geheel. Hoe langer je mixt, hoe beter! Voor een verrassend, feestelijk effect kun je een paar druppels voedingskleurstof toevoegen.
Nu kun je de topping op de cupcakes spuiten of smeren.  Of de topping gebruiken als "lijm" voor fondant of marsepein.








Sinterklaas cupcakes

Sint en piet cupcakes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten